Ψυχοθεραπεία - Σωματογνωσία

Ψυχοθεραπεία Gestalt

Γιατί δεν νιώθω ικανοποίηση στη ζωή μου; Γιατί επαναλαμβάνονται τα ίδια μοτίβα και προβλήματα σε όλες, σχεδόν, τις σχέσεις μου; Γιατί καταλήγω σε διεξόδους όπως τα πράγματα, το φαγητό, το ποτό, τα ναρκωτικά ή άλλες κακές συνήθειες;

Η ανάπτυξη της επίγνωσης είναι απαραίτητη για να ζούμε μια πιο ικανοποιημένη και γεμάτη ζωή. Η επίγνωση μοτίβων και συμπεριφορών που – μέχρι να τα εξετάσουμε – μας είναι άγνωστα, και πως αυτά ταιριάζουν, ή όχι, με τις ανάγκες μας. Συχνά αυτά μας μπερδεύουν, εφόσον τα έχουμε καταπιέσει μέσα μας ή από την προσπάθεια μας να ευχαριστήσουμε τους άλλους, ουσιαστικά για να μας δεχτούν. Έτσι, δημιουργούμε συνήθειες που μπορεί να μας μπλοκάρουν, απομακρύνοντας μας ακόμα περισσότερο από τη χαρά στη ζωή.

Η ψυχοθεραπεία αναπτύσσει την συνειδητότητα και την επίγνωση μας, αποκαλύπτοντας τα μοτίβα μας, και δίνοντας μας την ευκαιρία να επιλέξουμε, πια, ποια θα αφήσουμε πίσω μας και ποια μας είναι βοηθητικά. Αυτές οι επιλογές, που δεν τις βλέπαμε τυφλωμένοι από τη συνήθεια, ανοίγουν νέους δρόμους για τη ζωή και την ευχαρίστηση μας.

Η Συμβουλευτική διαφέρει λίγο από την ψυχοθεραπεία και φαίνεται από την ίδια τη λέξη… ο ρόλος του θεραπευτή είναι περισσότερο συμβουλευτικός, ως εξωτερικό μάτι, και όχι τόσο ως συνοδοιπόρος, όπως στην ψυχοθεραπεία. Συνήθως απευθυνόμαστε στη συμβουλευτική για κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα, το οποίο οι γνώσεις του συμβούλου μπορεί να μας βοηθήσουν να το αντιμετωπίσουμε καλύτερα.

Μπορείτε να κλείσετε ραντεβού με την Ανέττα Αλεξανδρίδη στο +30 693 256 5097.

Psychology in Yoga

Σε αυτές τις εβδομαδιαίες ομαδικές συναντήσεις συνδυάζουμε γνώσεις από τις νευροεπιστήμες και την νευροβιολογία με τις παραδοσιακές πρακτικές της Hatha Yoga.

Πώς προκύπτουν τα συναισθήματα; Πώς εκφράζονται στο σώμα; Πού αποθηκεύονται;

Είναι μερικά από τα ερωτήματα που θα προσεγγίσουμε στις συναντήσεις μας. Θα διευρύνουμε την επίγνωση μας σε σχέση με τα συναισθήματα μας, την αναγνώρισή τους, την έκφραση τους και το αποτύπωμα τους στο σώμα.

Θα επαν-εκπαιδευτούμε στην οπτική απέναντι στα συναισθήματα και θα μάθουμε τρόπους να τα διαχειριζόμαστε μέσα από το σώμα, την αναπνοή και το διαλογισμό.

Κάθε μήνα ασχολούμαστε με ένα συναίσθημα. Ξεκινάμε με μια παρουσίαση - διάλογο (πως προκύπτει ένα συναίσθημα, πως εκφράζεται στο σώμα μας, που αφήνει το αποτύπωμα του, που αποθηκεύεται) και, στη συνέχεια, όλες οι πρακτικές (σωματικές, αναπνοών και διαλογισμού) σχετίζονται με ο,τι έχουμε συζητήσει.

Με αυτόν τον τρόπο, η πρακτική ορίζεται από τις εμπειρίες και τις ανάγκες των μαθητών.

Συστημική Συμβουλευτική

Η οικογένεια είναι το πρώτο σύστημα στο οποίο εισάγεται ο άνθρωπος. Ο ρόλος που του αποδίδεται, αναπαράγεται και στην ενήλικη ζωή σε όλες του τις σχέσεις. Ο άνθρωπος είναι βιολογικά προγραμματισμένος για να σχετίζεται κι αναπτύσσει μηχανισμούς αυτοπροστασίας και επικοινωνίας. Πολλές φορές, όμως, μεγαλώνοντας ανακαλύπτουμε ότι αυτοί οι μηχανισμοί δεν μας εξυπηρετούν πια.

Οι ατομικές συνεδρίες Συστημικής Συμβουλευτικής απαντούν σε συγκεκριμένα αιτήματα που αφορούν στην επαγγελματική, προσωπική ή κοινωνική ζωή στο εδώ-και-τώρα. Απευθύνονται ακόμη σε όποιον θα ήθελε κάποια στιγμή να ξεκινήσει ψυχοθεραπεία και επιθυμεί να αναδείξει θέματα με τα οποία θα ήθελε να ασχοληθεί σε βάθος σε δεύτερο χρόνο.

Μπορείτε να κλείσετε ραντεβού με την Δέσποινα Μπούτου στο +30 697 4737 545.

Designed and developped by Ioannis Panagopoulos