Ανέττα Αλεξανδρίδη Ιδρύτρια και Επικεφαλής του Synthesis Center Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt - Δασκάλα Yoga

Βασική έμπνευση για τη ζωή της Ανέττας είναι η συνεχής προσπάθεια ενσυνείδητης συνύπαρξης του νου και σώματος. Μέσα από την προσωπική της εργασία και τις δραστηριότητες του Synthesis, βρίσκει και μοιράζεται εμπειρίες και τρόπους προσωπικής εξέλιξης και επαφής του ανθρώπου με τον πολύτιμο εσωτερικό του κόσμο.

Μετά από παιδικά χρόνια στην Αμερική και στην Ελλάδα, η πορεία της ξεκίνησε ως Μηχανικός Υπολογιστών, όπου ολοκλήρωσε το Διδακτορικό της στις Ιατρικές τους Εφαρμογές, ενώ στη συνέχεια εργάστηκε στην Ιατρική και Ψυχολογική έρευνα. Ωστόσο, δεν ένιωθε ικανοποιημένη από αυτήν την πορεία, και τελικά έκανε στροφή προς την μελέτη της φύσης του νου: Η Ψυχοθεραπεία, η Yoga ο Διαλογισμός, είναι πλέον, για την ίδια, τα πιο αποτελεσματικά εργαλεία κατανόησης και θεραπείας της ανθρώπινης ψυχής.

Μέσα από αυτή την πορεία, το 2010, δημιούργησε το Synthesis Center.

Δείτε το πλήρες βιογραφικό της εδώ

Μανόλης Δαφέρμος
Δάσκαλος Yoga, Θεραπευτής Κινέζικης Ιατρικής/Βελονισμού

Ο Μανόλης Δαφέρμος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Έχει εμπειρία στη διδασκαλία της γιόγκα πάνω από 10 χρόνια. Ξεκίνησε υπό την καθοδήγηση της Χριστίνας Καρυτινού και του Manju Pathabhi Jois. Είναι δάσκαλος στο Synthesis Center και δημιουργός της κοινότητας Ashtanga Yoga στο Λέντα της Κρήτης. Έχει διδάξει σε διάφορες σχολές της Αθήνας, σε μικρά και μεγάλα τμήματα, και έχει οργανώσει workshops στο εξωτερικό. Πέραν από την εμπειρία του στη yoga, έχει σπουδάσει και ασκεί παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική / Βελονισμό, έχοντας κάνει μετεκπαίδευση στην Κίνα στο Tianjin University of Traditional Chinese Medicine.

Ο συνδυασμός των δυο αυτών αρχαίων θεραπευτικών τεχνικών του δίνει μία μοναδική οπτική στην κατανόηση των προσωπικών αναγκών κάθε ασκούμενου. Έχοντας ο ίδιος αντιμετωπίσει αρκετά ατυχήματα και ορθοπεδικά προβλήματα, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην προσωποποιημένη πρακτική κάθε σώματος με σεβασμό στις ιδιαιτερότητες του.

Δείτε το πλήρες βιογραφικό του εδώ

Ιφιγένεια Οικονομοπούλου
Δασκάλα Hatha Yoga, Reiki Master, Θεραπεύτρια Pranic Healing

Η Ιφιγένεια από πολύ μικρή ηλικία αναζητούσε το βαθύτερο νόημα της ύπαρξης. Η πρώτη της επαφή με τη yoga ήταν το 2005, και το 2008 πήρε το πτυχίο της για τη διδασκαλία της γιόγκα από το Ashram Yoga Vidya στη Γερμανία, που είναι βασισμένο στις διδασκαλίες του Swami Sivananda και του Swami Visnu Devananda. Για 8 χρόνια μεθήτευσε στο πλευρό της Κατερίνας Γιαννακοπούλου.

Από το 2008 και ως σήμερα έχει εργαστεί ως δασκάλα Hatha Yoga και prenatal Yoga στο κέντρο Sadhana Yoga και στο δικό της χώρο Nanda yoga.
Η μαθητεία της στη γιόγκα τόσο στην Hatha όσο και στην Ashtanga Yoga συνεχίζεται ως και σήμερα στο πλευρό διαφόρων δασκάλων. Τα τελευταία 4 χρόνια εξερευνεί κυρίως το μονοπάτι της Ashtanga Yoga με την Ανέττα Αλεξανδρίδη και τον Μανόλη Δαφέρμο.

Το μονοπάτι του διαλογισμού έχει ξεκινήσει για την Ιφιγένεια από το 2006, ουσιαστικά στην Advaita Vedanta. Το 2017 ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με τον Ζεν διαλογισμό και από τότε ασκείτε τακτικά στο Ζεν δίπλα στον δάσκαλο και μοναχό Hyon Gak Sunim.

Δείτε το πλήρες βιογραφικό της εδώ

Hyon Gak Sunim
Δάσκαλος Zen

Ο Χυόν Γκακ Σουνίμ (Paul J. Muenzen) γεννήθηκε το 1964 σε οικογένεια εννιά παιδιών, με γονείς ευσεβείς καθολικούς στο Νιου Τζέρσεϊ, ΗΠΑ. Εκπαιδεύτηκε στη λογοτεχνία και λογοτεχνική θεωρία στο Πανεπιστήμιο Yale (‘87) και στις Συγκριτικές Θρησκείες – Θεολογία στο Harvard Divinity School ('92). Έγινε μοναχός στο Zen το 1992 στην Κίνα. Έχει ολοκληρώσει πολλά εντατικά Zen Retreat σε διάφορες απομακρυσμένες ορεινές τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένων τριών διάρκειας 100 ημερών μόνος του, και περίπου 40 διάρκειας 3 μηνών (ango) σε αρχαία μοναστήρια της Κορέας.

Ο Hyon Gak Sunim είναι ο συγγραφέας του Κορεάτικου μπεστ σέλερ “From Harvard to Hwa Gye Sah Temple”, μια αυτοβιογραφία που ανανέωσε δραματικά το ενδιαφέρον για τον κορεατικό Βουδισμό, ιδίως μεταξύ της νέας γενιάς. Ο Σουνίμ είναι επίσης συντάκτης και μεταφραστής πολλών δημοφιλών βιβλίων του Zen Master Seung Sahn.

Το 2009 μετακόμισε στη Γερμανία και το 2016 ίδρυσε το κέντρο διαλογισμού Zen Center Regensburg e.V., όπου διδάσκει μέχρι σήμερα.

Δείτε το πλήρες βιογραφικό του εδώ

Συνεργάτες - Εμπνευστές

Μαριέλλα Μαρκιανού
Δασκάλα Yoga, Σωματοψυχοπαιδαγωγός, Fascial Fitness trainer, Δασκάλα Refined Pilates, Θεραπεύτρια Reiki

Η Μαριέλλα Μαρκιανού ασχολείται και ασκείται με συνέπεια στην yoga από μικρή.

Εκπαιδεύτηκε από την Jenny Colebourne και διδάσκει Hatha Yoga από το 2004.
Στην συνέχεια ξεκίνησε την πρακτική της στην Ashtanga Vinyasa Yoga υπό την καθοδήγηση της Ανέττας Αλεξανδρίδη και από το 2015 διδάσκει και η ίδια ύστερα από εκπαίδευση με τους Χριστίνα Καρυτινού και Manju Jois . Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια yoga με πολλούς δασκάλους συμπεριλαμβανομένων των : Sharath Jois, David Swenson, Tim Miller, Nancy Gilgoff, Eddie Stern, Eva Ruchpaul και άλλους.

Εχει σπουδάσει Nομικά ( πτυχίο πανεπιστημίου Λωζάννης και LLM από το University College London), Αντιληπτική-ψυχοπαιδαγωγική/ Μέθοδο Danis Bois (πτυχίο Πανεπιστημίου Fernando Pesoa και μεταπτυχιακό Δίπλωμα). Είναι δασκάλα της μεθόδου Refined Pilates και πιστοποιημένη Fascial Fitness trainer, Σωματοψυχοπαιδαγωγός , και θεραπεύτρια Reiki.


Andrea Lutz
Δασκάλα Yoga

Η Andrea ξεκίνησε την πρακτική της γιόγκα το 1986 με τις παραδόσεις Shivananda και Iyengar, μέχρι που γνώρισε την Ashtanga το 1997. Αμέσως γοητεύτηκε από αυτή την απαιτητική, προκλητική μέθοδο και έκτοτε έχει γίνει η καθημερινή της πρακτική.

Η πρακτική και διδασκαλία της επηρεάζονται κυρίως από τις old-school διδασκαλίες του Sri K. Patthabi Jois, μέσω της Nancy Gilgoff και του Manju P. Jois, με τους οποίους είναι στενά συνδεδεμένη για πάνω από 15 χρόνια. Ταξιδεύει ανά τον κόσμο για να διδάξει και να συνεχίσει την εκπαίδευση της. Τα τελευταία χρόνια ολοκλήρωσε 4 εκτεταμένα ταξίδια στο Mysore της Ινδίας για να μελετήσει την Ashtanga Yoga με τον Vijay Kumar και τον Pranayama με τον Vinay Kumar.

Εκτός από τις σπουδές της σε διαφορετικές παραδόσεις γιόγκα, ο Andrea έχει ολοκληρώσει σπουδές στην Φυσιοθεραπεία και την Εναλλακτική Θεραπεία ("Heilpraktiker"). Επίσης, υπήρξε πλήρως απασχολημένη επαγγελματικά με την παραστατική τέχνη και τον χορό για πάνω από 10 χρόνια.

Από το 2005 έχει ιδρύσει μια από τις βασικότερες σχολές Ashtanga Yoga στο Βερολίνο, Ashtanga Studio Berlin, όπου ακόμα διδάσκει καθημερινά.


Δρ. Δημήτρης Βασιλειάδης
Ινδολόγος καθηγητής και συγγραφέας

Ο Δημήτρης Θ. Βασιλειάδης έλαβε το πρώτο του πτυχίο στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων από την ΑΣΟΕΕ.

Μετά από την αποφοίτησή του ταξίδεψε εκτενώς στην Ινδία όπου και αφιέρωσε δύο δεκαετίες στη μελέτη των ινδικών γλωσσών, φιλοσοφιών και πολιτισμού. Σπούδασε με υποτροφίες του Ελληνικού Υπουργείου Παιδείας και του Ινδικού Συμβουλίου για τις Πολιτιστικές Σχέσεις (ICCR) στο Πανεπιστήμιο του Μπεναρές (Banaras Hindu University) όπου αρίστευσε στα σανσκριτικά και στα χίντι και του απενεμήθη το χρυσό μετάλλιο για τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην ινδική φιλοσοφία και θρησκεύματα, καθώς και ο τίτλος του διδάκτορα για τη διατριβή του, “Κριτική και Συγκριτική Μελέτη της Προσωκρατικής Ελληνικής και των Αρχαίων Ινδικών Φιλοσοφιών.”[1] Εργάσθηκε ως Επιστημονικός Ερευνητής σε διάφορα Ινδικά Πανεπιστήμια.

Είναι εκδότης του διαπολιτισμικού περιοδικού Ινδικά Online της ΕΛΙΝΕΠΑ. Διδάσκει Χίντι και Σανσκριτικά στο Διδασκαλείο Ξένων Γλωσσών του Πανεπιστημίου Αθηνών από το 2005 μέχρι σήμερα και Ινδική γλώσσα, φιλοσοφία και πολιτισμό στην ΕΛΙΝΕΠΑ. Είναι Ιδρυτικό Μέλος και Πρόεδρος της Ελληνο-Ινδικής Εταιρίας Πολιτισμού & Ανάπτυξης στην Αθήνα, Πρόεδρος της Παγκόσμιας Φυσιολατρικής Εταιρείας στο Βαρανάσι και Ιδρυτικό Μέλος του Ινδο-Ελληνικού Συνδέσμου Φιλίας στο Ν. Δελχί. Βιβλία, μελέτες και άρθρα του έχουν δημοσιευθεί στην Ελλάδα, Ινδία, Ισπανία, Ιαπωνία και Νότιο Κορέα.


Χρήστος Καραπιπέρης
Κοινωνικός Λειτουργός - Ψυχοθεραπευτής Gestalt

Ο Χρήστος Καραπιπέρης είναι πατέρας τριών παιδιών. Ζει και εργάζεται στην Πάτρα.
Αποφοίτησε από το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Πάτρας και εκπαιδεύτηκε στην ψυχοθεραπεία Gestalt στο Gestalt Foundation της Αθήνας. Στο παρελθόν έχει εργαστεί παρέχοντας συμβουλευτική σε προγράμματα στήριξης άνεργων γυναικών και ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
Από το 2005 έως και το 2015 είχε την ευθύνη των προγραμμάτων στήριξης προσφύγων και ασυνόδευτων ανήλικων αλλοδαπών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Πάτρα. Συνεργάστηκε ως επιστημονικός- εργαστηριακός συνεργάτης του Τμήματος Κοιν. Εργασίας του ΤΕΙ Πάτρας.

Από το 2010 λειτουργεί το Κέντρο Ψυχοθεραπείας και Έκφρασης στην Πάτρα, κάνοντας ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία, ενώ ταυτόχρονα συντονίζει βιωματικά εργαστήρια ψυχοθεραπείας ιδιωτικά ή/και σε συνεργασία με συλλόγους και φορείς.

Designed and developped by Ioannis Panagopoulos