Ανέττα Αλεξανδρίδη Founder & Director Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt - Δασκάλα Yoga και Διαλογισμού Zen - Energy Medicine Practitioner

Βασική έμπνευση για τη ζωή της Ανέττας είναι η συνεχής προσπάθεια ενσυνείδητης συνύπαρξης του νου και σώματος. Μέσα από την προσωπική της δουλειά και τις δραστηριότητες στο Synthesis Center, που ίδρυσε το 2010, έχει πάθος να μοιράζεται εμπειρίες και μεθοδολογίες για προσωπική ανάπτυξη και αληθινή επαφή με τον εσωτερικό, ιερό μας κόσμο.

Μεγαλώνοντας στις ΗΠΑ και την Ελλάδα, η πορεία της ξεκίνησε η πορεία της ξεκίνησε ως Μηχανικός Υπολογιστών, όπου ολοκλήρωσε το Διδακτορικό της στις Ιατρικές τους Εφαρμογές, ενώ στη συνέχεια εργάστηκε στην Ιατρική και Ψυχολογική έρευνα. Ωστόσο, δεν ένιωθε ικανοποιημένη από αυτήν την πορεία, και τελικά έκανε στροφή προς την μελέτη της φύσης του νου: Ολοκλήρωσε το BSC στην Ψυχολογία και μετά εκπαιδεύτηκε ως Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt. Εν τω μεταξύ, δίδαξε και εξασκούσε τη yoga εντατικά, εμβαθύνοντας στη φιλοσοφία αλλά και στην εμπειρία της. Η ενασχόλησή της με τον Διαλογισμό μετατράπηκε σε αφοσιωμένη πρακτική και άρχισε να καθοδηγεί τμήματα διαλογισμού Zen. Η ατελείωτη περιέργεια και η διαίσθησή της την οδήγησαν στη σχολή Four Winds της Αμερικής, και την προσέγγισή τους στην Ενεργειακή Θεραπεία, που θεωρεί ότι είναι η πιο ολοκληρωμένη σύνθεση όλων των αναζητήσεων και των ερωτήσεων της ζωής της.
Πλέον, συνδυάζει ψυχοθεραπεία, πρακτικές σώματος, πρακτικές του νου και ενεργειακή θεραπεία προσαρμόζοντας μια ολιστική και προσωπική προσέγγιση στην εξέλιξη του κάθε ατόμου. Είναι επίσης, στο διδακτικό προσωπικό των διαδικτυακών και δια ζώσης προγραμμάτων των Four Winds.

Ίδρυσε το Synthesis Center το 2010, και από τότε αυτή η μικρή κοινότητα συνεχίζει να μεγαλώνει και να εμπλουτίζεται με ανθρώπους, εμπειρίες, συντροφικότητα και μια κοινή αγάπη για την προσωπική ανάπτυξη.

Δείτε το πλήρες βιογραφικό της εδώ


Δέσποινα Μπούτου
Assistant Director
Συμβουλευτική Ψυχολογία - Ιδρύτρια Συστήματος “Psychology in Yoga”

Η Δέσποινα Μπούτου, μετά από μακρόχρονη βιωματική εμπειρία και μελέτη πάνω στα οφέλη της ψυχοθεραπείας και της γιόγκα και την αλληλοσυμπληρωματικότητα τους, έχει σχεδιάσει ένα συνθετικό πρόγραμμα, Psychology in Yoga Sessions, με σκοπό την ανάπτυξη της αυτεπίγνωσης και αυτοδιαχείρισης στο σύνολο της προσωπικότητας. Σε αυτές τις ομαδικές ή ατομικές συνεδρίες, συνδυάζει με έναν μοναδικό τρόπο την ψυχολογία και τη νευροβιολογία με τη γιόγκα και το διαλογισμό.

Ασκείται στη γιόγκα και το διαλογισμό από το 2008. Το 2012 ίδρυσε το Ganesha Yoga Studio. Από τότε διδάσκει χάθα γιόγκα και διαλογισμό σε ομάδες αρχαρίων και προχωρημένων κι έχει εξειδικευτεί στην θεραπευτική γιόγκα.

Σπουδές στη μουσική και το θέατρο εδραίωσαν την αντίληψη ότι η τέχνη είναι θεραπευτική. Φέροντας τέτοια στοιχεία, το μάθημα της αποκτά επιπλέον μια διάσταση δημιουργική και καλλιτεχνική, που προσφέρει στον ασκούμενο μια εμπειρία με όλες του τις αισθήσεις να συμμετέχουν, αφήνοντας τον χαλαρό, δυνατό, ενεργοποιημένο κι εμπνευσμένο.

​ Δείτε το πλήρες βιογραφικό της εδώ

Κατερίνα Σπίθα
Δασκάλα γιόγκα με ειδικό ενδιαφέρον στην Ιστορία και Φιλοσοφία της Γιόγκα

Για την Κατερίνα, η γιόγκα είναι ένα μονοπάτι έρευνας για τον εαυτό μας του οποίου τις διαδρομές προσπαθούμε ως ασκούμενοι να ξεδιπλώσουμε, ορμώμενοι από διαφορετική κάθε φορά αφετηρία επίγνωσης όσο προχωράμε. Αυτή η διαρκής απορία για την ύπαρξη μας, η οποία γεννάται πότε συνειδητά και πότε ασυνείδητα μέσα από τον επαναπροσδιορισμό της γνώσης μας σχετικά με το ποιό είναι αυτό το σώμα και ο νους που δρα πάνω και έξω από το στρώμα, προσδίδει στην παρούσα έρευνα τη φιλοσοφική διάσταση που η ίδια τόσο πολύ αγαπά.

Στη συνάντηση της με τη γιόγκα την έφερε η δική της πορεία επαναπροσδιορισμού των αντιλήψεων και στόχων της για τη ζωή, η οποία συνεχίζεται. Μετά το πέρας των σπουδών της στην Ιστορία και Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών αναζήτησε προοπτικές εξέλιξης στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα που παρακολούθησε πάνω στις Ψηφιακές Ανθρωπιστικές Επιστήμες στο UCL του Λονδίνου.

Πλέον βλέπει την εξέλιξη της μέσα από τον φακό της άσκησης της στο σύστημα της ashtanga yoga καθώς και της συγγραφής άρθρων και έργων πάνω στη φιλοσοφία της Γιόγκα.


Γιάννα Αθανασοπούλου
Σιάτσου, Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική, Ρεφλεξολογία

Η Γιάννα ξεκίνησε τις σπουδές της στις ολιστικές θεραπείες το 2005 με την Επαγγελματική Εκπαίδευση Shiatsu, τον Βελονισμό και την Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική στην Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής και Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής. Έκτοτε εμπλουτίζει συνεχώς τις γνώσεις της με επιπλέον σπουδές στα Διατροφή, Βότανα, Ρεφλεξολογία.

Το 2010 παρακολούθησε στο Πεκίνο-Κίνα μετεκπαίδευση στο Βελονισμό με κλινική πρακτική και θεωρία και έκτοτε εμβαθύνει στο Shiatsu και τον Βελονισμό με σεμινάρια από διεθνείς δασκάλους.

Από το 2010 διδάσκει Shiatsu και άλλα μαθήματα στην Ακαδημία, ενώ διοργανώνει workshops με απλές τεχνικές και φυσικές συμβουλές για καλύτερη υγεία με στόχο όλο και περισσότεροι άνθρωποι να μπορούν να αναλάβουν μόνοι τους την διαχείριση της υγείας τους.

Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Shiatsu, κάνει Yoga, Qi Gong και είναι μητέρα 3 αγοριών.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκευτείτε το www.yannashiatsu.gr.
Για να κλείσετε ραντεβου, καλέστε στο +30 694 9733 694 ή στείλτε email στο yanna@yannashiatsu.gr.

Συνεργάτες - Εμπνευστές

Μανόλης Δαφέρμος
Δάσκαλος Yoga, Θεραπευτής Κινέζικης Ιατρικής/Βελονισμού

Ο Μανόλης Δαφέρμος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Έχει εμπειρία στη διδασκαλία της γιόγκα πάνω από 10 χρόνια. Ξεκίνησε υπό την καθοδήγηση της Χριστίνας Καρυτινού και του Manju Pathabhi Jois. Είναι δάσκαλος στο Synthesis Center και δημιουργός της κοινότητας Ashtanga Yoga στο Λέντα της Κρήτης. Έχει διδάξει σε διάφορες σχολές της Αθήνας, σε μικρά και μεγάλα τμήματα, και έχει οργανώσει workshops στο εξωτερικό. Πέραν από την εμπειρία του στη yoga, έχει σπουδάσει και ασκεί παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική / Βελονισμό, έχοντας κάνει μετεκπαίδευση στην Κίνα στο Tianjin University of Traditional Chinese Medicine.

Ο συνδυασμός των δυο αυτών αρχαίων θεραπευτικών τεχνικών του δίνει μία μοναδική οπτική στην κατανόηση των προσωπικών αναγκών κάθε ασκούμενου. Έχοντας ο ίδιος αντιμετωπίσει αρκετά ατυχήματα και ορθοπεδικά προβλήματα, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην προσωποποιημένη πρακτική κάθε σώματος με σεβασμό στις ιδιαιτερότητες του.

Δείτε το πλήρες βιογραφικό του εδώ

Hyon Gak Sunim
Δάσκαλος Zen

Ο Χυόν Γκακ Σουνίμ (Paul J. Muenzen) γεννήθηκε το 1964 σε οικογένεια εννιά παιδιών, με γονείς ευσεβείς καθολικούς στο Νιου Τζέρσεϊ, ΗΠΑ. Εκπαιδεύτηκε στη λογοτεχνία και λογοτεχνική θεωρία στο Πανεπιστήμιο Yale (‘87) και στις Συγκριτικές Θρησκείες – Θεολογία στο Harvard Divinity School ('92). Έγινε μοναχός στο Zen το 1992 στην Κίνα. Έχει ολοκληρώσει πολλά εντατικά Zen Retreat σε διάφορες απομακρυσμένες ορεινές τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένων τριών διάρκειας 100 ημερών μόνος του, και περίπου 40 διάρκειας 3 μηνών (ango) σε αρχαία μοναστήρια της Κορέας.

Ο Hyon Gak Sunim είναι ο συγγραφέας του Κορεάτικου μπεστ σέλερ “From Harvard to Hwa Gye Sah Temple”, μια αυτοβιογραφία που ανανέωσε δραματικά το ενδιαφέρον για τον κορεατικό Βουδισμό, ιδίως μεταξύ της νέας γενιάς. Ο Σουνίμ είναι επίσης συντάκτης και μεταφραστής πολλών δημοφιλών βιβλίων του Zen Master Seung Sahn.

Το 2009 μετακόμισε στη Γερμανία και το 2016 ίδρυσε το κέντρο διαλογισμού Zen Center Regensburg e.V., όπου διδάσκει μέχρι σήμερα.

Δείτε το πλήρες βιογραφικό του εδώ

Χρήστος Καραπιπέρης
Κοινωνικός Λειτουργός - Ψυχοθεραπευτής Gestalt

Ο Χρήστος Καραπιπέρης είναι πατέρας τριών παιδιών. Ζει και εργάζεται στην Πάτρα.
Αποφοίτησε από το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Πάτρας και εκπαιδεύτηκε στην ψυχοθεραπεία Gestalt στο Gestalt Foundation της Αθήνας. Στο παρελθόν έχει εργαστεί παρέχοντας συμβουλευτική σε προγράμματα στήριξης άνεργων γυναικών και ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
Από το 2005 έως και το 2015 είχε την ευθύνη των προγραμμάτων στήριξης προσφύγων και ασυνόδευτων ανήλικων αλλοδαπών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Πάτρα. Συνεργάστηκε ως επιστημονικός- εργαστηριακός συνεργάτης του Τμήματος Κοιν. Εργασίας του ΤΕΙ Πάτρας.

Από το 2010 λειτουργεί το Κέντρο Ψυχοθεραπείας και Έκφρασης στην Πάτρα, κάνοντας ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία, ενώ ταυτόχρονα συντονίζει βιωματικά εργαστήρια ψυχοθεραπείας ιδιωτικά ή/και σε συνεργασία με συλλόγους και φορείς.

Μαριέλλα Μαρκιανού
Δασκάλα Yoga, Σωματοψυχοπαιδαγωγός, Fascial Fitness trainer, Δασκάλα Refined Pilates, Θεραπεύτρια Reiki

Η Μαριέλλα Μαρκιανού ασχολείται και ασκείται με συνέπεια στην yoga από μικρή.

Εκπαιδεύτηκε από την Jenny Colebourne και διδάσκει Hatha Yoga από το 2004.
Στην συνέχεια ξεκίνησε την πρακτική της στην Ashtanga Vinyasa Yoga υπό την καθοδήγηση της Ανέττας Αλεξανδρίδη και από το 2015 διδάσκει και η ίδια ύστερα από εκπαίδευση με τους Χριστίνα Καρυτινού και Manju Jois . Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια yoga με πολλούς δασκάλους συμπεριλαμβανομένων των : Sharath Jois, David Swenson, Tim Miller, Nancy Gilgoff, Eddie Stern, Eva Ruchpaul και άλλους.

Εχει σπουδάσει Nομικά ( πτυχίο πανεπιστημίου Λωζάννης και LLM από το University College London), Αντιληπτική-ψυχοπαιδαγωγική/ Μέθοδο Danis Bois (πτυχίο Πανεπιστημίου Fernando Pesoa και μεταπτυχιακό Δίπλωμα). Είναι δασκάλα της μεθόδου Refined Pilates και πιστοποιημένη Fascial Fitness trainer, Σωματοψυχοπαιδαγωγός , και θεραπεύτρια Reiki.


Designed and developped by Ioannis Panagopoulos